Protest tegen afbouw speelplein Fort Zevenbergen op Sint-Andries

Redactie KW

Enkele tientallen buurtbewoners van het Fort Zevenbergenplein in Sint-Andries kanten zich tegen de afbouw van het speelplein aldaar. Zij vinden het niet kunnen dat zij bij die beslissing niet betrokken zijn. Daarom hebben ze een open brief gezonden naar het stadsbestuur.

Onlangs kregen de bewoners een brief van de preventiedienst in de bus. Daarin komt men tot de conclusie dat het gebruik van het plein het buurtniveau heeft overschreden en dus moet afgebouwd worden. “Niemand van de bewoners en gebruikers van het plein werd hierin gehoord”, zegt Jan Bonneure, één van de buurtbewoners. “Bij navraag bij de schepen van jeugd blijkt die evaluatie gebeurd te zijn op de jeugddienst op basis van een klacht van één buurtbewoner en een petitie. Ik woon reeds jaren op het plein en heb nog geen enkele ‘buurtoverstijgende activiteit’ vastgesteld en met mij kunnen vele andere buren dit bevestigen”, zegt hij.

Inspraak komt te laat

“Het absurde van het verhaal is dat de buurtbewoners nu plots wél zullen gehoord worden, nadat de beslissing is genomen, en inspraak zullen krijgen in de heraanleg en hergebruik van het plein. Waar eigenlijk, behalve die éne buur, niemand vragende partij voor is”. De buurtbewoners vragen de stad dan ook uitdrukkelijk om de beslissing te herzien.

(A.D.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.