Protest Dienstencheques-personeel op gemeenteraad in Ingelmunster

Redactie KW

Het personeel van het opgedoekte Dienstencheques-bedrijf van Ingelmunster heeft tijdens de gemeenteraad van dinsdagavond geprotesteerd. De raadszitting eindigde in chaos.

Voor aanvang zat de raadszaal proppensvol met vooral personeelsleden van Dienstencheques, die vanaf 4 november mogen beginnen werken bij Dienstenaanhuis. Ze werken er tegen een lager loon en hebben er minder vakantiedagen.

Agendaperikelen

Op het einde wilde CD&V-oppositieraadslid Jan Defreyne in zijn extra agendapunt stilstaan bij het opdoeken van deze OCMW-dienst. Gemeenteraadsvoorzitter Dirk Debaere (N-VA) liet echter niet toe dat deze affaire ter sprake kwam, omdat dit OCMW-materie is die al in een OCMW-raad werd besproken en goedgekeurd.

Volgens de voorzitter was Jan Defreyne dus te laat met zijn agendapunt. Het CD&V-raadslid bleef aanstippen dat hij recht had om dit agendapunt voor te stellen. Yves Vercruysse (CD&V) gaf meer uitleg waarom dit agendapunt wel mocht besproken worden, maar Dirk Debaere wilde niet wijken.

Opstappen

Yves Vercruysse (CD&V) was de discussie moe en stapte op, gevolgd door de volledige CD&V-oppositie en de tientallen mensen uit het publiek. De personeelsleden riepen allerlei verwensingen naar het huidig gemeentebestuur van De Brug/N-VA/Open VLD & SP.A dat alleen en verweesd achterbleef.

Na deze raadszitting riep CD&V nog de pers bijeen, waarin ze meedeelden dat ze juridisch wel degelijk sterk staan en dat dit agendapunt zeker behandeld moest worden. Ze deelden ook mee dat ze tegen de gevolgde procedure bij de PWA juridische stappen gaan ondernemen.

(PADI)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.