Proces tegen cannabisboer Patrick Lagrou uit Zandvoorde uitgesteld

Redactie KW

Het proces tegen cannabisboer Patrick Lagrou en co uit Zandvoorde is door de correctionele rechtbank van Ieper uitgesteld tot maandag 24 juni.

Patrick Lagrou (53) moet zich verantwoorden voor de exploitatie van ‘s lands grootste cannabisplantage ooit, een kleinschalige wietkwekerij en financieel gesjoemel zoals belastingfraude en witwasserij. Ook zijn echtgenote Maria Beirnaert (54) en dochter Céline (26) zijn gedagvaard, naast drie Brazilianen uit Amsterdam. Het trio werkte illegaal op de plantages. Voorts is Patrick Lagrou beticht van het verduisteren van in beslagen genomen goederen, onder meer een auto.

Uitstel

De zes beklaagden daagden niet op. Enkel het gezin Lagrou liet zich vertegenwoordigen door zijn advocaten. Eén van hen, de Gentse advocaat Walter Van Steenbrugge zei dat het aangewezen is de zaak uit te stellen tot het resultaat van het bijkomend onderzoek is gekend. Het gaat om een onderzoek naar het oorspronkelijke onderzoek, waarbij de verdediging van Lagrou een procedurefout vaststelde. De Ieperse onderzoeksrechter had op het huiszoekingsbevel vergeten de precieze reden te vermelden voor de inval op 4 juni 2009 op de boerderij van Lagrou.

(JPT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.