Prinses Lea bezoekt revalidatiecentrum in Koninklijke Villa in Oostende

Redactie KW

Prinses Lea, weduwe van prins Alexander, heeft woensdagnamiddag de voormalige Koninklijke Villa in Oostende bezocht. In de villa is sinds vorige maand een oncologisch revalidatiecentrum ondergebracht. De prinses kreeg een uiteenzetting over de werking en een rondleiding van dokter Georges Casteur van het Belgisch Zee Instituut voor Orthopedie (BZIO), initiatiefnemer van het project.

De prinses bezocht kamers en therapieruimtes, en in de beeldentuin voor de villa onthulde ze een beeld van kunstenaar Roland Devolder. De prinses praatte ook met personeel en patiënten. Tijdens het bezoek benadrukte dokter Casteur tot slot dat er nog steeds geen terugbetaling is van oncologische revalidatie van het RIZIV terwijl dat voor andere revalidatie wel het geval is.

Voor wie minder vertrouwd is met het Koningshuis: Prinses Lea is dus de weduwe van Prins Alexander. Die was de oudste zoon uit het tweede huwelijk van zijn vader, koning Leopold III, en Lilian Baels. De prins was dus een halfbroer van de koningen Boudewijn en Albert II en van groothertogin Josephine Charlotte.

(Belga/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS, vanaf 18 uur. Meer ook in de Krant van West-Vlaanderen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.