Prins Filip brengt bezoek aan Daikin

Redactie KW

Prins Filip heeft vandaag het Japanse Aircobedrijf Daikin in Oostende bezocht. Daikin Europe bestaat 35 jaar en dat wordt gevierd met een prinselijke bezoek, de aanwezigheid van het Japanse topmanagement en een groot feest voor alle personeelsleden in het Oostendse kursaal. Daiikin is de grootste werkgever in de wijde omgeving van Oostende.

Daikin Europe met het hoofdkwartier in Oostende is voor de Japanse aircoproducent erg belangrijk geworden. 35 jaar na de bescheiden start in Oostende, wordt er van hieruit geëxporteerd over heel Europa en ver daarbuiten.

Bij Daikin in Oostende werken meer dan 1500 mensen. Op topmomenten klimt dat tot 1700 en meer. Daikin Europe is de belangrijkste werkgever in de streek. Nochtans zijn ze inderdaad klein begonnen, met twee op een appartementje in het Europacentrum.

Prins Filip kreeg een rondleiding in het bedrijf en er was ook een samenkomst met de japanse Top van Daikin. Er werd van gedachten gewisseld over milieuzorg in grote bedrijven.

De prins bracht ook een bezoek aan een zogenaamde klimaattestwoning van Daikin. In Zandvoorde heeft het bedrijf een woonhuis om er allerlei laboratoriumtesten met Airco en isolatie uit te voeren. Sommige werknemers van Daikin ziijn er al bij van in het prille begin 35 jaar geleden.

Morgen zijn zo’n 2200 mensen samen in het kursaal om de verjaardag van Daikin Europe te vieren.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.