Prijs topturnhal voer voor discussie op gemeenteraad in Izegem

Redactie KW

De topturnhal is al in gebruik, maar de eindafreking zorgde voor wat discussie. De oppositie stemde tegen, omdat de meerprijs wel erg hoog is.

De oppositiepartijen begrepen niet hoe het mogelijk was om dit – weliswaar mooie – project financieel zo te laten ontsporen. Schepen van Sport én Financiën Frank Duhamel argumenteerde dat er aanvankelijk geen btw en erelonen waren meegerekend en dat het ontwerp later ook een verandering onderging. Er werd ook nog extra geïnvesteerd in turntoestellen.

De oppositiepartijen bij monde van Filip Motte (N-VA), Filip Buyse (Vlaams Belang) en Noël Vansteeland (Open VLD) hadden allemaal opmerkingen daarover. Noël Vansteeland had zelfs de oorspronkelijke beslissing in de gemeenteraad opgedist. “Daar is sprake van 1,1 miljoen euro. Dat hebben wij hier goedgekeurd in de gemeenteraad. Nu eindigt dit dossier op ruim 2,4 miljoen euro, dat is 120 procent meer. Kan dit zomaar ?”

De meerderheid keurde dit punt niettemin goed. De oppositie stemde tegen.

(WVS)

Lees het volledige verslag van de gemeenteraad in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode Izegem) van vrijdag 9 december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier