Priester-leraar van VTI ontkent seksueel misbruik

Redactie KW

Een priester-leraar van het VTI in Roeselare ontkent dat hij leerlingen seksueel misbruikte. In een anonieme getuigenis in een krant zei een oud-leerling dat hij jarenlang betast werd door de man. De raad van bestuur van de scholengroep wil de priester-leraar eerst zelf horen voor ze conclusies trekt. Alle 1700 leerlingen kregen intussen wel een brief mee naar huis waarin staat dat ze terechtkunnen bij de leerlingenbegeleiders.

De directie riep de priester-leraar in allerijl terug uit Polen waar hij meewerkt aan de opbouw van een centrum van de Franciscanerorde. De school is onthutst door de anonieme getuigenis.

” We hebben onmiddellijk contact opgenomen met hem,” zegt directeur Johan Decock. “Hij was eveneens onthutst. Hij was erg geschrokken en reageerde emotioneel. Ik heb hem gisteren tot vijf keer toe gebeld, de ene keer was het al emotioneler dan de andere keer, en hij ontkent dat dus ten stelligste.”

De leerlingen van de KTIW-werking, de naschoolse pastorale werking, helpen mee in Polen, en KTIW organiseert ook naschoolse activiteiten. Tijdens die activiteiten zou de oud-leerling misbruikt zijn. Vanavond komt de priester thuis en morgen verschijnt hij voor de raad van bestuur. Op aanraden van professor Adriaenssens verwittigde het VTI toch alle instanties en kregen de leerlingen een brief mee.

“Vooral de KTIW-leden hebben nood aan een gesprek. Ze zijn over de middag blijven vergaderen. Het is een groot vraagteken voor hen, hun grote voorbeeld wordt beklad in een artikel.”

Of er sprake is van misbruik, wordt wellicht de komende dagen duidelijk.

(kb)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten