Prieel en ijskelders Couthof ingehuldigd na restauratie

Redactie KW

Op het domein ‘t Couthof, bewoond door Henri graaf d’Udekem d’Acoz, oom van koningin Mathilde, werden vrijdagavond de totaal gerenoveerde ijskelder met het erboven opstaande prieel officieel ingehuldigd.

Het kasteeldomein ‘t Couthof, gebouwd door de familie Mazeman de Couthove in 1763, en sinds 70 jaar eigendom van de familie d’Udekem d’Acoz, wordt thans grondig gerestaureerd. Hiervoor is meer dan een miljoen euro voorzien.

Huidige eigenaar van het domein Bernard graaf d’Udekem d’Acoz uit Ruddervoorde: “Een mijlpaal in de restauratie van het park is de ijskelder met paviljoen. Dit is nu afgewerkt, en momenteel is men bezig met de restauratie van de ommuurde moestuin en de serres. Vanaf Open Monumentendag 13 september zullen enkele delen van het park op vaste tijdstippen (elke zaterdag van 10 tot 16 uur) vrij en gratis opengesteld worden voor het grote publiek. Deze openstelling wordt georganiseerd samen met het Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels. De interesse van het publiek voor het domein kon men al merken op de ‘Dag van het bos’ vorig jaar in oktober: honderden wandelaars waren geïnteresseerd om te wandelen en een kijkje te nemen op het domein.”

(AHP-foto RVL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.