Pretparken doen gouden zaken tijdens zonnig weekend

Redactie KW

De Vlaamse pretparken hebben tijdens het verlengde Hemelvaartweekend gouden zaken gedaan. Overal stegen de bezoekersaantallen. Het goede weer van zaterdag en zondag en het feit dat door de economische crisis meer mensen in eigen land blijven tijdens vakantieperiodes, zorgen bij een aantal attractieparken voor ongeziene cijfers. De meest in het oog springende stijgingen vielen op te tekenen ondermeer in Plopsaland De Panne.

Bobbejaanland in de Antwerpse Kempen kende een overrompeling. In 2008 kwamen er meer dan 16.000 mensen ontspannen, dit jaar zijn dat er bijna 37.000, een stijging van meer dan 20.000 bezoekers dus.

Volgens directeur Rudi Rasschaert is het succes te danken aan de nieuwe King Kong-attractie en het goede weer. Bobbejaanland vroeg aan haar bezoekers waarom ze waren gekomen en daaruit blijkt dat de gigantische mechanische aap een grote motivatie is om het park te ontdekken en om er terug te komen.

Plopsaland deed het even goed als haar concurrent in Lichtaart. Ondanks het feit dat er vorig jaar al veel volk was, omdat toen tijdens het hemelvaartweekend ook 1 mei en de Nederlandse Konininggedag vielen, kwamen er toch 21.000 mensen meer naar Plopsa De Panne. In totaal werden er 47.000 kaartjes verkocht.

De belangrijkste reden daarvoor is volgens de directie de nieuwe Huis van Anubis-rollercoaster. Topdag was deze keer donderdag met 15.000 bezoekers. “We merken ook dat op gewone dagen pretparken goede zaken kunnen doen”, zegt directeur Steve van den Kerkhof, ” Vorige week woensdag hadden veel schoolkinderen al vakantie en waren er 8.000 mensen, dat is ongezien”, gaat hij verder. Volgens van den Kerkhof tonen de cijfers aan dat de recente investeringen hun geld meer dan waard zijn.

Plopsa Indoor in Hasselt kende met een stijging van 5.000 naar 6.000 mensen ook succes en in de vestiging in Coo waren er afgelopen weekend 16.000 binnenlandse toeristen, 4.000 meer dan in 2008.

Bellewaerde park in Ieper kende voorts ook een succesvol weekend, maar wil geen concrete cijfers vrijgeven. In Boudewijn Seapark in Brugge kwamen kwamen eveneens meer mensen dan andere jaren langs. In totaal werden er tussen de 20.000 en de 25.000 bezoekers geteld.

Tenslotte deden ook de Vlaamse zwemvijvers goede zaken. Uit cijfers van de Lilse Bergen en recreatiedomein het Zilvermeer in Mol, blijkt dat duizenden waterratten er vooral op zondag verkoeling kwamen zoeken. (Bron: Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.