Premier Leterme spreekt affaireverhaal “met klem” tegen

© Photographer
Redactie KW

“Premier Leterme reageert geschokt op het interview dat vandaag gepubliceerd wordt. Hij spreekt het verhaal met klem tegen.” Dat laat de woordvoerder van de eerste minister dinsdag weten in reactie op mediaberichten over een vermeende affaire.

Het weekblad Story pakt uit met het verhaal van M.V. uit Brasschaat met wie Leterme (CD&V) een affaire gehad zou hebben. Story beweert op basis van het verhaal van de dame dat Leterme 849 sms’en naar haar gestuurd zou hebben. Ook zou hij haar aan een baan geholpen hebben bij Buitenlandse Zaken. De feiten zouden dateren van zo’n twee jaar geleden, toen hij minister van Buitenlandse Zaken was. Story publiceerde naar eigen zeggen het verhaal omdat het jobgedeelte maatschappelijk relevant is.

Leterme’s woordvoerder wou zich niet uitspreken over eventuele verdere stappen.

Het Laatste Nieuws bericht dinsdag ook over het Story-verhaal. In de krant noemt Leterme het verhaal “totaal uit de lucht gegrepen”. De premier stelt dat de vrouw hem twee keer contacteerde en zich voorstelde als werkzoekende.

In Het Laatste Nieuws zegt partijgenoot en burgemeester van Brasschaat Dirk De Kort dat de vrouw de indruk geeft “mentaal niet al te evenwichtig” te zijn. Toen ze volgens De Kort lucht kreeg van de nakende publicatie, heeft hij sinds zaterdag al meer dan 30 telefoontjes en sms’en ontvangen. De dame deed eerder aan De Kort haar beklag over een politieoptreden. Daarbij haalde ze een goed contact met de premier aan. De Kort sprak Leterme daarover aan, luidt het in de krant. Leterme liet volgens De Kort daarop in een brief weten op geen enkele manier tussenbeide te willen komen.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.