Praxis pakt uit met eigen bewakingscontrolekamer

Redactie KW

Praxis Group uit Bissegem is gestart met een eigen bewakingscontrolekamer. 400 bedrijven en particulieren sturen er via camera’s en internet beelden naar toe. Bewakingsagenten controleren die 24 uur op 24, 7 dagen op 7. Zowat alle andere meldkamers bevinden zich in Brussel. Praxis koos voor West-Vlaanderen omdat het bedrijf hier vlotter tweetalig personeel kan vinden.

In de meldkamer komen beelden toe van bewakingscamera’s die een beweging gedetecteerd hebben. De agenten gaan bij elk alarm na wat er aan de hand is.

“Wij proberen een tussenpersoon te zijn,” zegt Dieter Minjauw van Praxis. “Om bijvoorbeeld de ordediensten te verwittigen. Een alarminstallatie mag niet rechtstreeks de politie verwittigen. Die zou anders overstelpt zijn met valse oproepen. Wij doen daarom eigenlijk een soort triage.”

Praxis heeft 18 agenten in dienst die deze meldkamer bemannen. Daarnaast kan het bedrijf mensen ter plaatse sturen. Het heeft daarvoor een netwerk van nog eens 180 bewakingsagenten uitgebouwd. Volgens Praxis is de interesse groot. Op enkele maanden tijd heeft het bedrijf 400 klanten, en dat zijn zeker niet allemaal West-Vlamingen

“Onze klanten zijn eigenlijk bedrijven die bij de eindklant alarminstallaties plaatst. Wij werken ook met installateurs uit Lommel, Antwerpen, Charlerloi. Elke Belg kan dus op ons aansluiten.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.