Knokkenaar Roland Landuyt staat als chocolatier met zijn zaak Crème au Chocolat bekend voor zijn bijzondere creaties, maar met zijn 45-toerenplaatjes uit chocolade gaat hij nog een stapje ver...

Knokkenaar Roland Landuyt staat als chocolatier met zijn zaak Crème au Chocolat bekend voor zijn bijzondere creaties, maar met zijn 45-toerenplaatjes uit chocolade gaat hij nog een stapje verder. Vijftien jaar geleden al kwam het idee en een eerste proefplaatje, maar toen werd de chocolatier ernstig ziek zodat de plannen in de ijskast terecht kwamen. Nu staat het procédé zo goed als helemaal op punt."De chocolade is nu veel vloeibaarder gemaakt. We moeten er voor zorgen dat de temperatuur ook heel precies is. Ook de hardheid is belangrijk zodat we de groeven in de plaat krijgen. Het enige punt van twijfel is nog de conservatie. De platen moeten natuurlijk gekoeld worden, maar op hoeveel dat weet ik nog niet precies", zegt chocolatier Roland Landuyt. Van Will Tura heeft Roland het nummer 'Omdat ik Vlaming ben' op chocolade gezet. En dat wil de zanger nu met eigen oren horen. In januari is Will Tura dan ook van plan de chocolatier te bezoeken.