Poperingse drugscene krijgt klap

Redactie KW

De Ieperse rechter heeft vijftien personen, die actief waren in de Poperingse drugscene, strenge straffen opgelegd. In totaal stonden zestien verdachten terecht, voornamelijk voor het bezit en de verkoop van cannabis en speed. Eén beklaagde kreeg 20 maanden effectieve celstraf.

De zaak begon toen het gerecht een man van 41 uit Poperinge in de gaten kreeg die zich inliet met de verkoop van speed. Na verder onderzoek beval de onderzoeksrechter huiszoekingen in Poperinge, Houthulst en Waregem. Daarbij werd speed en cannabis in beslag genomen.

Het parket van Ieper kon uiteindelijk zestien verdachten voor de rechter brengen. De zaak draaide vooral rond gebruik en verkoop van speed en weed aan gebruikers en kleinere dealers in Poperinge. Ook verkochten enkele verdachten aan elkaar.

De rechter veroordeelde een 31-jarige Poperingenaar tot twintig maanden effectieve celstraf. Andere beklaagden kregen tussen 36 maanden cel, deels met uitstel, en vijf maanden met uitstel. Een man van 20 uit Poperinge kreeg drie jaar cel, waarvan twee met uitstel. Van een man uit Waregem werd 10.500 euro verbeurd verklaard. Eén vrouw kreeg opschorting van straf. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier