Poperinge koopt mobiele camera’s tegen overlast

Redactie KW

Het stadsbestuur koopt twee draagbare camera’s aan. De ene zal worden ingezet voor de bestrijding van maatschappelijke overlast, de andere bij grote evenementen. De kostprijs wordt geraamd op 20.000 euro.

Burgemeester Christof Dejaegher: “De eerste draagbare beveiligingscamera wordt ingezet voor een bewaking in het stadscentrum, op bedrijfsterreinen en bij tijdelijke evenementen zoals Marktrock, carnaval, optredens in de Maekeblydezaal, de Hopkoninginverkiezing en fuiven zoals bijvoorbeeld in De Croone in Proven. In overleg met de politie wordt de camera op een opvallende manier geïnstalleerd nabij het evenement.

Camera tegen sluitstorten

De tweede mobiele camera is een onopvallende beveiligingscamera die ingezet zal worden ter bestrijding van maatschappelijke overlast zoals sluikstorten. Mogelijke plaatsen zijn het wandelpad of bij glascontainers. Maar ook bijvoorbeeld tegen fietsdiefstallen bij het station. Vanaf volgend jaar wordt het vaste cameracircuit, dat nu al 18 camera’s omvat, gaandeweg uitgebreid. Volgens het stadsbestuur en de politie hebben die immers al heel dikwijls hun nut bewezen bij winkeldiefstallen, vechtpartijen en vandalisme. Het punt wordt voorgelegd tijdens de gemeenteraad van donderdag 7 juli.

(AHP)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.