Politiezone Westkust en Franse politie pakken samen grenscriminaliteit aan

Redactie KW

De politie- en gerechtelijke diensten aan de Westkust hebben op een vergadering met hun Franse collega’s nieuwe afspraken gemaakt voor de aanpak van de grenscriminaliteit in de regio.

De politiezone Westkust en de Gendarmerie Nationale van Duinkerke wensen een snelle en krachtdadige respons te bieden tegen de georganiseerde en gewelddadige, grensoverschrijdende criminaliteit. Dat was de inzet van een recent Frans-Belgisch overleg waaraan nu ook de betrokken magistratuur – de parketten van Veurne en Duinkerke – deelnamen.

“Er bestaat sinds jaar en dag een zeer goede samenwerking tussen de Politie Westkust en de Police Nationale en de Gendarmerie Nationale van Duinkerke”, legt korpschef Nico Paelinck van PZ Westkust uit. “We zijn er nu in geslaagd om een protocolakkoord uit te werken. Zo treedt bij een incident een alarmplan in werking waarbij binnen een zone van 15 kilometer aan weerszijden van de grens en binnen de 15 minuten verschillende posten worden opgezet en punten worden ingenomen. Onze camera’s beschikken over een herkenningssysteem. We hebben ons, en onze Franse collega’s met ons, nu geëngageerd om in real-time nummerplaten van bijvoorbeeld gestolen wagens door te mailen. Op die manier kunnen we die onmiddellijk herkennen en ingrijpen.”

(DVL)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 23 november 2012.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.