Zwevegems mobiliteitsschepen Marc Desloovere (Samen!) betrokken bij geval van verkeersagressie

Zwevegems mobiliteitsschepen Marc Desloovere (Samen!). © GJZ
Redactie KW

De feiten dateren al van 20 oktober, maar het nieuws lekte nu pas uit. Men kon het nieuws makkelijker stilhouden, gezien de tegenpartij een vrouw uit Frankrijk is.

Schepen Desloovere werd die donderdagnamiddag gehinderd door een vrouw die de voorrang van rechts negeerde. De vrouw begaf zich verder naar haar werk, het bedrijf Fomeco, een metaalverwerkend bedrijf in de Blokellestraat in Zwevegem.

De schepen achtervolgde haar echter tot in de kleedruimtes waar de vrouw zich wilde omkleden. Daar viel de schepen de vrouw zowel verbaal als fysiek aan. De vrouw riep uiteraard om hulp en zo snelden collega’s ter hulp. Een van die collega’s werkte de schepen naar buiten waarbij hij ten val kwam.

Schepen Desloovere belde zelf de politie om klacht in te dienen omdat hij zogezegd door de vrouw was aangevallen. Camerabeelden bewijzen echter het tegendeel. De politie stelde pv op.

Desloovere kreeg de jongste weken op sociale media ook al heel wat kritiek op de aanpassingen die hij doorvoerde in de Lindelaan.

Maandagavond zal het feit in besloten zitting op de gemeenteraad besproken worden. (GV)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.