Zwevegemnaar Davy Nys stapt na één legislatuur uit de politiek

Redactie KW

Woensdag raakte bekend dat gemeenteraadslid Davy Nys (Gembel) stopt met politiek. Hij trad begin deze legislatuur in de voetsporen van zijn vader Yvan die niet meer deelnam aan de verkiezingen om zo plaats te maken voor zijn zoon.

Beroepsactiviteiten liggen aan de basis van de beslissing. “Nieuwe opportuniteiten in mijn beroepsleven hebben mij de voorbije dagen verplicht om keuzes te maken. De nieuwe professionele uitdagingen die ik ben aangegaan, vragen heel wat flexibiliteit in het beheer van mijn agenda zoals heel frequent reizen en onregelmatige werkuren. Dit is onverenigbaar met mijn politiek engagement voor Zwevegem“, aldus Davy die dus ontslag neemt als gemeenteraadslid. In de gemeenteraad zal hij opgevolgd worden door Marleen Soens uit Moen.

Davy stond op een mooie derde plaats op de ‘Lijst Burgemeester’. “Uiteraard heb ik mijn plaats op de Lijst Burgemeester opnieuw ter beschikking gesteld”, aldus Davy die er nog aan toevoegt dat hij alle collega’s uit de gemeenteraad dankt voor de constructieve sfeer waarin zij met mekaar hebben kunnen samenwerken. Wie zijn plaats zal innemen op de lijst, zal eerstdaags beslist worden.

(GVH)