“Zwembad in Heule moet open blijven op zondagvoormiddag”

© Foto Toerisme Leiestreek
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Patrick Jolie (CD&V) hield maandagavond een emotioneel betoog voor het zwembad aan het Lagaeplein in Heule. Dat wordt na de opening van het nieuwe zwembad op Kortrijk Weide gesloten op zondagvoormiddag. Volgens hem komen er net op dat moment veel jonge gezinnen naar het zwembad.

“En als er dan binnen een paar jaar geen bezoekers meer zijn zullen we dat zwembad helemaal moeten sluiten”, beweerde Patrick Jolie. “Net dat willen wij voorkomen. Want niet iedereen wil gaan zwemmen in een groot waterpretpark. Sommige mensen willen rust. We mogen niet ingaan op alle commerciële grillen van die commerciële partner die jullie onder de arm namen voor het nieuwe zwembad.”

Volgens schepen van Sport An Vandersteene (N-VA) zijn er twee delen aan het nieuwe zwembad. Waaronder een deel waar gewoon gezwommen kan worden. Daarvoor is de toegangsprijs ook goedkoper. “Mensen in Heule zullen dus niet verplicht zijn om naar een waterpretpark te gaan. We gaan trouwens sowieso het zwembad aan het Lagaeplein nog drie jaar open houden. Dan pas zullen we evalueren of het nog de moeite is om dat te doen. Over de sluiting op zondagvoormiddag is er trouwens ook nog geen definitieve beslissing.”

(AN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier