Zware voeten zullen boeten in Hooglede

Tussen Roeselare en de dorpskom van Hooglede, en tussen Sleihage en het centrum van Hooglede mag je straks maar maximum 70 kilometer per uur meer rijden. © JD
Redactie KW

Op de gemeenteraad in Hooglede werd dinsdagavond beslist om enkele nieuwe snelheidsbeperkingen in het leven te roepen. Oppositiegroep NVA-Plus kon ermee leven, maar vraagt wel extra veiligheid voor de fietsers in de heraangelegde Roeselarestraat.

In de Roeselarestraat mag je tot nu 90 km per uur rijden van de grensscheiding met Roeselare tot de bebouwde kom van Hooglede. Dit wordt straks beperkt tot 70 km per uur. Hetzelfde principe wordt toegepast tussen de bebouwde kom van Sleihage en die van Hooglede, waar de maximum toegelaten snelheid eveneens daalt van 90 tot 70 km per uur.

Zone 30

Een zone 30 schoolomgeving wordt ingevoerd in de Amersveldestraat op Sint-Jozef en nabij het Dominiek Savio instituut op Onledemolen in Gits. Er bestonden al zones 30 in het centrum van Hooglede en het centrum van Gits. In Hooglede centrum, Sint-Jozef en Gits centrum zijn dit variabele zone 30-borden, die enkel oplichten tijdens schoolmomenten. Nabij Dominiek Savio wordt het een vast bord, want daar passeren doorlopend rolstoelgebruikers.

Kristof Pillaert (N-VA) informeerde naar de mogelijkheid om in de nieuw aangelegde Roeselarestraat een paaltjesscheiding te voorzien tussen rijweg en fietspad. Schepen Rik Vanwildemeersch (CD&V) beloofde dit na een evaluatieperiode te bekijken.

(JD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.