Zulte denkt aan fietsstraat langs de Staatsbaan

Kathleen Blauwblomme (Open Zulte) deed het voorstel om ter hoogte van de basisschool langs de drukke Staatsbaan een fietsstraat te realiseren. © GF
Redactie KW

Bij het begin van de gemeenteraad werd aan drie ‘iconen’ de ‘eretitel’ toegekend. Oud-schepen, oud-raadslid en oud- OCMW voorzitter Luc Millecamps (CD&V), oud-schepen en oud-raadslid Stijn Van De Wiele (CD&V) en oud-raadslid Herman De Vos (Open Zulte) dragen voortaan de ere-titel van hun vroeger ambt. Zij werden alle lof toegezwaaid door burgemeester Simon Lagrange (Open Zulte) en ook door de fractieleiders Hendrik De Waele (Open Zulte) en Sally Cozijns (CD&V).

Kathleen Blauwblomme (Open Zulte) deed het voorstel om ter hoogte van de basisschool langs de drukke Staatsbaan een fietsstraat te realiseren. Binnen de bebouwde kom langs de Staatsbaan zijn er vier kleine stukjes ventweg die kunnen omgevormd worden tot fietsstraat. Ze wil dat de gemeente daar werk van maakt. Schepen Michael Vandemeulebroecke (Open Zulte) vond dit een waardevol voorstel. Het college en de bevoegde diensten zullen dit verder onderzoeken.

Sally Cozijns (CD&V) voelde zich ergens ‘gedribbeld’ omdat die vraag via de ouderraad van de school bij haar was terechtgekomen en zij de bedoeling had dit probleem op tafel te gooien. De raad was unaniem akkoord om de mogelijke aanleg van een fietsstraat verder te onderzoeken.

Camerabeweking voor sluikstorten

De gemeente stapt in het project van de afvalintercommunale IVM voor camerabewaking op sluikstorten. De camera’s komen er op de plaatsen waar regelmatig sluikstorten werd vastgesteld. Deze worden geplaatst aan de glasbollen. Na de toelichting door schepen Frederic Hesters (Open Zulte) was de raad unaniem akkoord. Ook fractieleider Sally Cozijns (CD&V) verwoordde haar tevredenheid.

De definitieve aanneming van het RUP ‘Karreweg’, nadat het dossier werd aangepast, stuitte op verzet van Henk Heyerick (CD&V). Hij kreeg geen antwoord op zijn vragen over de ontwikkelingstoekomst van dit RUP. Zijn fractie stemde tegen.

Philippe Van Steenberghe (Open Zulte) vroeg aandacht voor de Blauwdreef, de weg tussen de Karreweg en de Zaubeekstraat, en wil deze weg enkel voor plaatselijk verkeer een bestemming geven.

Pleegzorggemeente

In de Statiestraat komt een aanvullend verkeersreglement. Het kruispunt Statiestraat-Knokstraat zal de voorrangsweg worden. Hendrik De Waele (Open Zulte) wil van Zulte een ‘pleegzorggemeente’ maken. Volgens De Waele is er een tekort aan opvangplaatsen. Uit een toelichting van schepen Linda Detailleur (N-VA) blijkt dat Zulte elf pleeggezinnen telt, die in totaal vijftien kinderen opvangen. Ze beseft dat een taboe kan doorbroken worden en het aantal pleeggezinnen mag in stijgende lijn gaan. Ze gaat akkoord om van Zulte een mogelijke pleegzorggemeente te maken.

Marc Devlieger (CD&V) had het over de werken aan de hoogspanningslijnen op het grondgebied van de deelgemeente Machelen. Hij wil deze ondergronds zien brengen zonder dat de consument daarvoor moet opdraaien. Burgemeester Simon Lagrange (Open Zulte) antwoordde dat in dit dossier langs de juridische weg zal naar een oplossing gezocht worden. Sally Cozijns (CD&V) vond dat de werken aan het Ontmoetingscentrum, in Olsene, veel te traag opschieten. Volgens schepen Sophie Delaere (Open Zulte) zit men inderdaad niet op schema door problemen met bepaalde aannemers. Tegen einde mei zou alles moeten in orde zijn.

(RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier