Tiene Castelein (40) heeft er een pittig eerste jaar als voorzitter van de gemeenteraad opzitten. Eerder zit jaar moest de advocate al even een pauze inlassen toen er borstkanker bij haar werd vast gesteld. Na de geboorte van haar kindje -die voorzien is begin januari- moet ze daar nog een behandeling voor ondergaan. "Ik zal dan ook zeker out zijn tot maart", vertelt ze. "Maar ik heb er alle vertrouwen in dat Wouter een goede vervanger zal zijn. Ik wens hem dan ook veel succes."

Een gevoel dat de hele gemeenteraad met haar deelde. Tijdens Tienes vorige afwezigheid viel burgemeester Vincent Van Quickenborne voor haar in. Maar dat viel niet in goede aarde bij oppositiepartijen CD&V, Groen en Vlaams Belang. Deze keer spraken alle fractieleiders wel hun goedkeuring uit.

Tijdens de vorige afwezigheid van Tiene Castelein viel de burgemeester (links) voor haar in. © AN

Wouter Allijns is de zoon van KVK-voorzitter Joseph Allijns. Wouter woont in Bellegem en zetelt al sinds 2012 in de Kortrijkse gemeenteraad. De lokale politiek zit hem in het bloed. Joseph Allijns was jarenlang politiek actief in Menen en diende er zelfs een tijdje als schepen.

(Annelies Nollet)

Tiene Castelein (40) heeft er een pittig eerste jaar als voorzitter van de gemeenteraad opzitten. Eerder zit jaar moest de advocate al even een pauze inlassen toen er borstkanker bij haar werd vast gesteld. Na de geboorte van haar kindje -die voorzien is begin januari- moet ze daar nog een behandeling voor ondergaan. "Ik zal dan ook zeker out zijn tot maart", vertelt ze. "Maar ik heb er alle vertrouwen in dat Wouter een goede vervanger zal zijn. Ik wens hem dan ook veel succes."Een gevoel dat de hele gemeenteraad met haar deelde. Tijdens Tienes vorige afwezigheid viel burgemeester Vincent Van Quickenborne voor haar in. Maar dat viel niet in goede aarde bij oppositiepartijen CD&V, Groen en Vlaams Belang. Deze keer spraken alle fractieleiders wel hun goedkeuring uit.Wouter Allijns is de zoon van KVK-voorzitter Joseph Allijns. Wouter woont in Bellegem en zetelt al sinds 2012 in de Kortrijkse gemeenteraad. De lokale politiek zit hem in het bloed. Joseph Allijns was jarenlang politiek actief in Menen en diende er zelfs een tijdje als schepen.(Annelies Nollet)