Wordt Kurt Claeys plaatsvervangend burgemeester in Oostende?

Bart Tommelein en Kurt Claeys vieren feest in het bijzijn van hun vrienden en familie. Werd hier geklonken op het tijdelijk burgemeesterschap van Kurt Claeys? © Foto JRO
Redactie KW

Op woensdag 21 november werd na 60 uur onderhandelen het bestuursakkoord voorgesteld in Oostende. Bart Tommelein kwam als grote winnaar uit de bus tijdens de verkiezingen van 14 oktober. In mei wordt Bart Tommelein dus de nieuwe burgemeester van Oostende. Hij blijft tot het einde van de legislatuur als Vlaams viceminister-president in de Vlaamse regering. Tot dan zal een van de schepenen plaatsvervangend burgemeester zijn. Zondagavond kwamen de vier coalitiepartners al tot een akkoord. Oostende wordt tot eind 2024 bestuurd door Open Vld, N-VA, Groen en CD&V.

Om het bestuursakkoord te vieren gaf de nieuwe Oostendse burgemeester Bart Tommelein een aantal vaten bier in zijn stamkroeg De Vlasschaard in Stene Dorp. De enige aanwezige huidige schepen van Open Vld was Kurt Claeys. Wordt hij plaatsvervangend burgemeester van Oostende? Beiden bevestigden niets, maar ontkenden ook niet. Zaterdagvoormiddag worden de nieuwe schepen bekend gemaakt en krijgen de Oostendenaars ook officieel bevestiging wie Bart Tommelein moet vervangen tot mei als plaatsvervangend burgemeester.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier