Wordt een uitgeweken West-Vlaming burgemeester van Gent?

Groen-kopstukken Filip Watteeuw en Elke Decruynaere. © a-KW
Redactie KW

“Een groene burgemeester is een van de mogelijkheden in Gent, maar uitspraken daarover zijn voorbarig”, zeggen Groen-kopstukken Filip Watteeuw en Elke Decruynaere, allebei uitgeweken West-Vlamingen.

Eerder op de dag raakte bekend dat Groen het voortouw neemt bij de coalitievorming in Gent. “De kiezer heeft gekozen en heeft beslist dat Groen in Gent een grotere rol moet spelen”, zegt Watteeuw. “We zijn de grootste partij in de grootste formatie en we hebben onze verantwoordelijkheid opgenomen om een goed bestuur op poten te zetten.”

Groen zal samen met lijsttrekker Rudy Coddens (SP.A) gesprekken aanknopen met Open VLD van Mathias De Clercq en ook met de andere partijen, zegt Decruynaere. “We gaan samen kijken hoe we een positief project kunnen opstarten.”

“Een groene burgemeester is een mogelijkheid en we willen alle mogelijkheden uitputten”, zegt Watteeuw nog. Al zijn berichten daarover wel voorbarig, zegt hij.

(Belga)

West-Vlaamse schepenen in Gent

Het Gentse schepencollege kleurt voor een deeltje West-Vlaams. Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Filip Watteeuw (Groen) is afkomstig van Moorslede en schepen van Onderwijs, Opvoeding en Jeugd Elke Decruyenaere (Groen) groeide op in Aalbeke.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.