Woonzorgcentrum Beveren niet voor morgen

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Een woonzorgcentrum in deelgemeente Beveren is nog niet voor onmiddellijk. Dat blijkt uit een vraag van Brecht Vermeulen (N-VA) op de gemeenteraad.

“Er is in Roeselare nogal een ongelijke spreiding van de woongelegenheden voor senioren”, vindt Vermeulen. “In het centrum en in Rumbeke zijn er woonzorgcentra, Beveren is echter een blinde vlek op dat vlak. Wij vinden dat die behoefte in Beveren er zeker is. Het hoeft geen overheidsinitiatief te zijn, misschien kunnen verschillende partners gezocht worden voor de bouw van een nieuw woonzorgcentrum. Daar kunnen ook andere voorzieningen voor senioren aan toegevoegd worden. De stad kan hier een stimulerende en faciliterende rol in spelen.”

Schepen Kris Declercq (CD&V): “Volgens het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan kan er in Beveren een woonzorgcentrum komen. Als stad hebben wij het nodige gedaan om dit mogelijk te maken. Dit is inderdaad een aperte noodzaak. In een overleg met sociale bouwmaatschappij De Mandel werd duidelijk dat de budgettaire middelen en de decretale mogelijkheden op Vlaams niveau niet meer beschikbaar zijn. Dat maakt het niet evident om die ontwikkeling te doen. Het Zorgbedrijf is het forum om daaromtrent een beslissing te nemen. Maar zoals bij veel zaken is het een kwestie van centen en tijd.”

Brecht Vermeulen reageerde nog: “Dit hoeft niet louter een initiatief van de stad of het Zorgbedrijf te zijn. De Mandel en anderen kunnen daarvoor samenwerken. Een pps-project zou daar heel geschikt voor zijn.”

(VVHR)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier