Wingene laat traditionele avondmarkt toch doorgaan

© KDV
Redactie KW

De avondmarkt kan doorgaan in Wingene, dat besliste het gemeentebestuur gisteren. Op woensdag 9 september zal naar analogie van de corona-veilige kermis van komend weekend ook een avondmarkt georganiseerd worden op het Gemeenteplein.

Na heel wat overleggen besloot het gemeentebestuur in samenspraak met marktkramers om de avondmarkt van woensdag 9 september toch te laten doorgaan. Net zoals de kermis van komend weekend en de woensdagmorgenmarkt zal de avondmarkt plaatsvinden op het Gemeenteplein achter het gemeentehuis. “Daar hebben we de nodige plaats om de markt corona-proof te organiseren met een circulatieplan en de nodige afstand tussen de verschillende kramen”, weet schepen Ann Mesure (CD&V) enthousiast te vertellen. “Optredens en dergelijke meer zullen er natuurlijk niet plaatsvinden, we kijken nog of er een klein beetje muzikale animatie mogelijk is voor de sfeer”, klinkt het verder bij schepen Mesure.

Met het toch laten doorgaan van de kermis én nu dus ook de avondmarkt wil het gemeentebestuur een signaal geven naar de bewoners en verenigingen dat we voorzichtig aan toch weer leuke dingen mogen organiseren. “En hopelijk kan de lokale horeca op extra bezoekers rekenen met de organisatie van de kermis en de avondmarkt”. Wingene is zo een van de eerste gemeenten waar er opnieuw een avondmarkt zal plaatsvinden. (KDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier