Wingene behoudt financiële bijdrage voor MUG-heli

Redactie KW

Het gemeentebestuur van Wingene is niet meteen van plan om een grotere financiële bijdrage te leveren voor de werking van de MUG-helikopter. “We dragen jaarlijks 0,15 euro per inwoner bij aan de MUG-heli en dat ligt in de lijn van wat onze buurgemeenten subsidiëren”, klonk het bij schepen Lieven Huys (CD&V).

Op vraag van gemeenteraadslid Pieter-Jan Verhoye (NV-A) gaf schepen Lieven Huys (CD&V) tijdens de gemeenteraad graag wat extra uitleg omtrent de huidige bijdrage die de gemeente levert voor de werking van de MUG-helikopter, die vanuit Brugge voor de hele provincie en ook daarbuiten ingezet wordt bij dringende interventies. “Ook wij zien vanuit CD&V de absolute noodzaak van de MUG-heli in, maar vinden dat hier eerder vanuit federale kant gefinancierd zou moeten worden“, gaf Lieven Huys (CD&V) als verklaring waarom het gemeentebestuur niet meteen van plan is om de gemeentelijke bijdrage op te trekken.

Van 0,30 naar 0,15 euro

Vroeger doneerde Wingene jaarlijks 0,30 euro per inwoner, maar dat bleek veel meer dan wat de omliggende gemeenten en steden bijdragen. “Daarom hebben we in 2015 beslist om dat terug te schroeven naar 0,15 euro per inwoner en we willen dat ook zo behouden naar de toekomst toe. In vergelijking met omliggende gemeenten blijven we zo nog steeds een van de betere leerlingen”, klonk het vastberaden bij Lieven Huys. (KDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier