"Ik heb natuurlijk nog niet alle exacte uitslagen maar we zouden met N-VA ook in het kanton Oostende groter worden dan SP.A. En in de provincie staan we dan ook nog eens tegenover een sterke kandidaat als Hilde Crevits, dus het is een aangename vaststelling dat West-Vlaanderen de algemene tendens volgt van een zege voor de N-VA.

De mensen hebben ook echt gekozen voor verandering, voor inhoud. Zoals Geert Bourgeois zei: 'het hoeft niet altijd sexy te zijn', er is dus ook hoop voor mij... (lacht).

De vraag is nu of alles in zijn plooi zal vallen en dat zullen we van week tot week moeten bekijken. Er zal ook nog veel afhangen van de exacte zetelverdeling, het kan allemaal op een paar kleinigheden aankomen. Ik heb Kris Peeters wel horen zeggen dat CD&V bereid is om te praten, dat is positief. Het initiatief ligt bij N-VA, we zullen onze verantwoordelijkheid nemen en op zoek gaan naar de grootste gemene deler, maar dat zijn zorgen voor morgen..."

(JDC)

"Ik heb natuurlijk nog niet alle exacte uitslagen maar we zouden met N-VA ook in het kanton Oostende groter worden dan SP.A. En in de provincie staan we dan ook nog eens tegenover een sterke kandidaat als Hilde Crevits, dus het is een aangename vaststelling dat West-Vlaanderen de algemene tendens volgt van een zege voor de N-VA.De mensen hebben ook echt gekozen voor verandering, voor inhoud. Zoals Geert Bourgeois zei: 'het hoeft niet altijd sexy te zijn', er is dus ook hoop voor mij... (lacht).De vraag is nu of alles in zijn plooi zal vallen en dat zullen we van week tot week moeten bekijken. Er zal ook nog veel afhangen van de exacte zetelverdeling, het kan allemaal op een paar kleinigheden aankomen. Ik heb Kris Peeters wel horen zeggen dat CD&V bereid is om te praten, dat is positief. Het initiatief ligt bij N-VA, we zullen onze verantwoordelijkheid nemen en op zoek gaan naar de grootste gemene deler, maar dat zijn zorgen voor morgen..."(JDC)