Wilfried Vandaele en Jan Peumans kennen elkaar al jaren, dus aan wat geplaag mocht het niet ontbreken tijdens een ontmoeting op het gemeentehuis dinsdag. De voormalige voorzitter van het Vlaams parlement verscheen in korte broek in het kantoor van de burgemeester. Hij is op vakantie in De Haan. "Ik kom altijd naar De Haan. Dit is de enige kustgemeente op mensenmaat en zonder hoogbouw. Ik kom een paar keer per jaar wel eens naar de kust en dan kies ik altijd voor De Haan."

De onderhandelingen volgt Peumans niet meer van dichtbij. Hij heeft wel nog een tip voor zijn opvolger. "Horen, zien en zwijgen", klinkt het ietwat ongeloofwaardig. Peumans was in het verleden niet verlegen om zijn mening te geven.

"Alle media hebben nu ook weer gebeld, maar het is niet meer aan mij om mijn mening te zeggen. Ik bel niet terug, want anders ga ik ventileren en dan jaag ik me weer op." Hij geniet wel van zijn vakantie. "We hebben fietsen gehuurd bij de eerste schepen. We zijn hier met de kleindochters."

(LB)

Wilfried Vandaele en Jan Peumans kennen elkaar al jaren, dus aan wat geplaag mocht het niet ontbreken tijdens een ontmoeting op het gemeentehuis dinsdag. De voormalige voorzitter van het Vlaams parlement verscheen in korte broek in het kantoor van de burgemeester. Hij is op vakantie in De Haan. "Ik kom altijd naar De Haan. Dit is de enige kustgemeente op mensenmaat en zonder hoogbouw. Ik kom een paar keer per jaar wel eens naar de kust en dan kies ik altijd voor De Haan." De onderhandelingen volgt Peumans niet meer van dichtbij. Hij heeft wel nog een tip voor zijn opvolger. "Horen, zien en zwijgen", klinkt het ietwat ongeloofwaardig. Peumans was in het verleden niet verlegen om zijn mening te geven. "Alle media hebben nu ook weer gebeld, maar het is niet meer aan mij om mijn mening te zeggen. Ik bel niet terug, want anders ga ik ventileren en dan jaag ik me weer op." Hij geniet wel van zijn vakantie. "We hebben fietsen gehuurd bij de eerste schepen. We zijn hier met de kleindochters." (LB)