Wieland De Meyer wordt na twee jaar burgemeester van Heuvelland

© Foto EF
Jeroen Laseure

Er kondigt zich een grote stoelendans aan in het Heuvellandse schepencollege. Marc Lewyllie begint de bestuursperiode als burgemeester, eerste schepen Wieland De Meyer neemt over na twee jaar.

Gemeentebelangen haalde op 14 oktober de absolute meerderheid in Heuvelland. “Net zoals we in de campagne altijd open kaart gespeeld hebben, willen we hier ook van bij de start duidelijkheid over scheppen“, laat burgemeester Marc Lewyllie. “Bij de start van de legislatuur blijft burgemeester Marc Lewyllie en huidige collegeleden Wieland De Meyer, Jean-Pierre Geelhand de Merxem en Hilde Stragier op post. Dirk Baekelandt zal hen ook vervoegen als schepen.”

Na twee jaar zal Marc Lewyllie de burgemeesterssjerp doorgeven aan Wieland De Meyer. Marc Lewyllie: “Dan zal ik 67 jaar zijn. Ik heb er dan een rijk gevulde carrière opzitten. Voor mij is dat een mooi moment om afscheid te nemen van de Heuvellandse politiek. Op dat moment zal Bart Vanacker ook het college vervoegen als schepen.”

Na vier jaar zal een tweede doorschuiving plaatsvinden. “Na 10 jaar mandaat als schepen zullen Hilde Stragier en Jean-Pierre Geelhand de Merxem plaats maken voor vernieuwing in de partij. Hilde Stragier wordt vervangen door Lieve D’Haene uit Nieuwkerke. Jean- Pierre zal een jaar vervangen worden door Luc Caenepeel, en daarna door Bert Doise uit Westouter. Zo eindigen we met een vernieuwd schepencollege met het oog op de verkiezingen van 2024. Met dit schepencollege zijn we ervan overtuigd dat we altijd de nodige ervaring in huis zullen hebben, maar zorgen we ook voor de vernieuwing en verjonging die nodig is in de Heuvellandse politiek. De precieze bevoegdheidsverdeling moet nog afgesproken worden, maar we zullen zorgen voor continuïteit voor de diensten, en blijven erop toekijken dat de juiste man/vrouw op de juiste plaats het beleid vorm kan geven is samenwerking met onze administratie.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.