Wie zet wie schaakmat?

Segnia Comyn en Steven Seyns rekenen op een mooi opkomst voor het ultieme debat van de Jaycees. (Foto DJW)
Redactie KW

In het vooruitzicht van de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober organiseren de Waregemse Jaycees op donderdag 11 oktober om 19 uur ‘Het groot Waregems politiek debat’ in oc Eikenhove in de Albert Servaeslaan in de wijk Torenhof. Het motto van de avond: Wie zet wie schaakmat?

Alle partijen en lijsttrekkers zijn uitgenodigd om met elkaar verbaal in de clinch te gaan over belangrijke zaken die alle Waregemnaars aanbelangen. “Het wordt geen klassiek debat. Wij verwachten van elke partij een ancien die over het lokale reilen zeilen van de politiek alles weet en een jongere die nog maar om de hoek komt piepen“, leggen Jaycees Steven Seyns en Segnia Comyn uit. “Burgemeester Kurt Vanryckeghem en Margot Desmet voor CD&V, Michiel Vandewalle en Maxim Laporte voor het kartel N-VA/Open VLD, Tom Demunter en Monia Arroudi voor SP.A en Inge Vandevelde en Johannes Heremans voor Groen tekenden alvast present.”

Twee minuten

De deelnemers aan het debat zitten niet zomaar een aan tafeltje maar in arenavorm waarbij de Jaycees ook oog hebben voor enig showelement. Zij zitten in het midden van het publiek dat rond de debatterende politici een plaatsje krijgt. De onderwerpen van de avond focussen op bepaalde stellingen, aangereikt door de moderator van dienst. Telkens worden twee partijen daarover tegen elkaar uitgespeeld. Er is ook een buzzer waarmee elk een keer de kans krijgt om op de knop te drukken waardoor het debat stil wordt gelegd. De spreektijd: maximum twee minuten.

“Het is een concept dat voor spanning zorgt en de deelnemers meteen ook alert houdt. Ook de maximum twee minuten spreektijd garanderen fun. Maar wat uiteindelijk telt, is de inhoud. Wij hopen op 200 toeschouwers.” Vooraf inschrijven is verplicht via bit. ly/politiekdebat.

(JDW)

Alle info: info@jciwaregem.be