Voor Vlaams Belang waren de verkiezingen van 2014 in onze provincie een ware ramp : voor het Vlaams Parlement tuimelde de partij van 3 zetels naar 1 en voor de Kamer werd zelfs één zetel op een haar naar gemist. Vijf jaar lang was Stefaan Sintobin uit Izegem, die ondertussen in Brugge woont, het enige VB-parlementslid uit onze provincie. Ook nu is Stefaan weer lijsttrekker voor het Vlaams Parlement. De wind zit ondertussen weer goed voor deze partij, dat bleek vorig jaar al bij de gemeente- en provincieraadsverkiezingen, en er is ook een stevige nieuwe lijsttrekker federaal : Wouter Vermeersch, een hardliner met een verleden bij Lijst Dedecker die alvast de verdienste heeft dat hij bij gemeenteraadsverkiezingen vorig jaar in Kortrijk Vlaams Belang groter maakte dan N-VA. Zo goed als zeker is dat de lijsttrekkers niet de enigen zullen zijn die naar Brussel trekken, Vlaams Belang zal allicht nog wel enkele extra zetels halen. Die zullen dan grotendeels worden ingenomen door mensen die nu nog in de provincieraad zetelen, wat daar dan weer voor een stoelendans zal zorgen.

Ook voor Groen zit er allicht winst in : misschien kan deze partij in West-Vlaanderen nu eindelijk eens die tweede zetel pakken waar ze al zo lang van droomt. Of misschien zelfs ietsje meer, al blijft het voor Groen knokken in onze nuchtere provincie en liepen de West-Vlaamse scholen ook niet zo heel erg storm voor de klimaatmarsen. Voor het Vlaams parlement is er met Jeremie Vaneeckhout uit Anzegem een nieuwe lijsttrekker : nog niet zo superbekend, maar bij een partij als Groen is dit een kleinere handicap dan voor anderen.

Welke vaart loopt het echt voor deze gedoodverfde winnaars ? Straks weten we meer, blijf ons volgen !

Voor Vlaams Belang waren de verkiezingen van 2014 in onze provincie een ware ramp : voor het Vlaams Parlement tuimelde de partij van 3 zetels naar 1 en voor de Kamer werd zelfs één zetel op een haar naar gemist. Vijf jaar lang was Stefaan Sintobin uit Izegem, die ondertussen in Brugge woont, het enige VB-parlementslid uit onze provincie. Ook nu is Stefaan weer lijsttrekker voor het Vlaams Parlement. De wind zit ondertussen weer goed voor deze partij, dat bleek vorig jaar al bij de gemeente- en provincieraadsverkiezingen, en er is ook een stevige nieuwe lijsttrekker federaal : Wouter Vermeersch, een hardliner met een verleden bij Lijst Dedecker die alvast de verdienste heeft dat hij bij gemeenteraadsverkiezingen vorig jaar in Kortrijk Vlaams Belang groter maakte dan N-VA. Zo goed als zeker is dat de lijsttrekkers niet de enigen zullen zijn die naar Brussel trekken, Vlaams Belang zal allicht nog wel enkele extra zetels halen. Die zullen dan grotendeels worden ingenomen door mensen die nu nog in de provincieraad zetelen, wat daar dan weer voor een stoelendans zal zorgen.Ook voor Groen zit er allicht winst in : misschien kan deze partij in West-Vlaanderen nu eindelijk eens die tweede zetel pakken waar ze al zo lang van droomt. Of misschien zelfs ietsje meer, al blijft het voor Groen knokken in onze nuchtere provincie en liepen de West-Vlaamse scholen ook niet zo heel erg storm voor de klimaatmarsen. Voor het Vlaams parlement is er met Jeremie Vaneeckhout uit Anzegem een nieuwe lijsttrekker : nog niet zo superbekend, maar bij een partij als Groen is dit een kleinere handicap dan voor anderen.Welke vaart loopt het echt voor deze gedoodverfde winnaars ? Straks weten we meer, blijf ons volgen !