Westtoer lanceert Horizon 2025 : 25 uitkijkposten in heel de provincie

Jos Remaut

“We willen op relatief korte termijn in de vier toeristische regio’s van onze provincie in totaal 25 uitkijkposten openen op toeristisch-recreatieve plaatsen”, zegt gedeputeerde voor toerisme Franky De Block (SP.A).

Algemeen directeur Stefaan Gheysen van Westtoer vult aan : “Het gaat om posten die gratis toegankelijk moeten zijn, op een plaats waar er parking is, en die een blikveld van 360 graden rond bieden, voor zover mogelijk. We hebben de ambitie om eventueel in het late najaar al enkele van die posten te openen en zouden tegen 2018 toch het grootste deel van die 25 uitkijkposten gerealiseerd willen zien”.

Westtoer rekent hiervoor ook op initiatief van anderen, die voor de realisatie van de uitkijkpost een subsidie tot 75 % kunnen krijgen. “We zullen hiervoor een oproep lanceren in juli. Maar we zullen zelf ook actief stappen zetten om een en ander te realiseren of andere instanties daarbij te begeleiden”, aldus nog Stefaan Gheysen. Franky De Block stipt aan dat ook de Gebiedsgerichte Werking van de Provincie nauw zal worden betrokken bij dit project.

“Het is nu nog te vroeg om ons al vast te pinnen op concrete voorbeelden en voorstellen. We streven trouwens ook een grote diversiteit na in de soorten uitkijkposten. Kerktorens kúnnen daarbij zijn, voor zover de veiligheid effectief gegarandeerd is.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier