Wesley Lannoo is nieuw gezicht in de Ardooise gemeenteraad

© gf
Redactie KW

Sinds gisterenavond heeft Ardooie een nieuw gemeenteraadslid. Wesley Lannoo (Groep 82) volgt zijn partijgenote Els Bouckaert op, die na haar verhuis niet langer aan de voorwaarden voldoet om als raadslid te zetelen.

Het was een vreemd beeld rond de raadstafel. Door de coronamaatregelen was er geen publiek en ieder raadslid kreeg een eigen tafeltje. Iedereen mocht er nu wel bij zijn, in tegenstelling tot de raad van april. Toen mochten enkel de fractieleiders present tekenen, tot ergernis van de oppositie.

Het voornaamste agendapunt was de goedkeuring van de plannen om op de locatie van de oude gemeenteschool in de Klaverstraat een nieuwbouw te realiseren. Volgens schepen Soenens werd het voorontwerp door de verenigingen die hun lokaal hebben in deze voormalige gemeenteschool van commentaar voorzien. Deze opmerkingen zijn opgenomen in de vernieuwde versie. Kinderopvang het Filoetje, de judo en het Sint Maartenshuis hebben daar momenteel onderdak. Ook de harmonie zal in de nieuwe locatie een plaats krijgen. (JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.