Werken aan de Egemstraat beroeren Pittemse gemeenteraad

Het onverwacht affrezen van de Egemsebinnenweg en het gebrek aan informatie wekt ongenoegen bij de omwonenden. © JG
Redactie KW

Bij de behandeling van een aantal variapunten tijdens de gemeenteraad op maandagavond 3 juni signaleerde oppositiepartij NieuwPittemEgem ontevredenheid van de omwonenden bij de huidige werken aan de Egemstraat.

Het was oppositieraadslid Rik Gelaude (NieuwPittemEgem) die, aangekomen bij de variapunten van de raadszitting, het woord vroeg. Hij signaleerde dat, ondanks het feit dat de werken aan de Egemstraat en de omliggende straten nog maar recent gestart zijn, er reeds sprake is van duidelijke ontevredenheid bij een aantal bewoners en dan specifiek van de Egemsebinnenweg en de Sint-Elooistraat.

Zonder dat zij vooraf verwittigd werden, (met uitzondering van enkele woningen, waar de avond voordien aangebeld werd met de melding dat ze beter hun auto in een andere straat parkeerden) constateerden de bewoners van deze straten een veertiental dagen geleden dat de aannemer bezig was met het affrezen van de toplaag van de Egemsebinnenweg. Dit zorgde er voor dat een aantal mensen onmogelijk hun huis nog konden verlaten en dat anderen in de loop van de dag niet meer naar huis konden terugkeren.

Rik Gelaude drong er bij de meerderheid op aan om de aannemer hierover aan te spreken en gaf aan dat een betere communicatie noodzakelijk is om dergelijke werken een beetje vlot te laten verlopen. Burgemeester Ivan Delaere (CD&V) antwoordde hierop dat hij hier zeker ook niet mee akkoord kan gaan en dat hij zich de avond na de werken echt wel boos gemaakt heeft tegen de aannemer. Hij benadrukte dat hij deze duidelijk gemaakt heeft dat dergelijke zaken in de toekomst absoluut niet meer kunnen. Hij eiste ook dat er voortaan een duidelijke communicatie moet zijn en dat ruim op voorhand de nodige informatie aan de bewoners dient gegeven te worden.

(JG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.