De gemeenteraad verliep donderdagavond in een vrij vijandige sfeer en daar had wellicht de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen iets mee te maken."Visie verspreidde in de aanloop van de verkiezingen een folder over de 85 ambities voor de komende beleidsperiode.", aldus Filip Ameel. "Daarin wordt verwezen naar gesprekken met de kerkfabriek Sint-Martinus die lopende zouden zijn om de pastorij te gebruiken als kinderopvang. PRO vindt betaalbare en kwalitatieve kinderopvang zeer belangrijk. We moeten uiteraard streven naar een gegarandeerde plek voor elk kind in onze gemeente."

Ameel vroeg burgemeester Ward Vergote (Visie) een gedetailleerde uitleg over de lopende gesprekken. "Die gesprekken verlopen heel informeel en kan ik daarover geen gedetailleerde info geven", aldus de burgemeester. "Ik ben bij mijnheer pastoor (André Monstrey, red) thuis geweest."

Filip Ameel zwaaide met een antwoord van de voorzitter van het kerkbestuur. "Daarin staat zwart op wit dat er geen gesprekken zijn geweest", aldus het raadslid. "Fake news noemen ze dat in Amerika."

Schepen van Financiën (PRO) sprong mee op de kar van zijn partijgenoot en bevestigde dat het kerkbestuur niet op de hoogte is. De burgemeester was duidelijk not amused en noemde het een welles-nietes-spelletje.

Schepen van Gezinsbeleid Mia Wyffels (Visie) kwam ook tussen. "Ik sprak met zowel de pastoor als iemand van het kerkbestuur en volgens beiden is het geen haalbare optie om in de pastorij een kinderopvang te voorzien", aldus de schepen. "Het kerkbestuur heeft andere plannen met het gebouw."

De gemeenteraad verliep donderdagavond in een vrij vijandige sfeer en daar had wellicht de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen iets mee te maken."Visie verspreidde in de aanloop van de verkiezingen een folder over de 85 ambities voor de komende beleidsperiode.", aldus Filip Ameel. "Daarin wordt verwezen naar gesprekken met de kerkfabriek Sint-Martinus die lopende zouden zijn om de pastorij te gebruiken als kinderopvang. PRO vindt betaalbare en kwalitatieve kinderopvang zeer belangrijk. We moeten uiteraard streven naar een gegarandeerde plek voor elk kind in onze gemeente."Ameel vroeg burgemeester Ward Vergote (Visie) een gedetailleerde uitleg over de lopende gesprekken. "Die gesprekken verlopen heel informeel en kan ik daarover geen gedetailleerde info geven", aldus de burgemeester. "Ik ben bij mijnheer pastoor (André Monstrey, red) thuis geweest."Filip Ameel zwaaide met een antwoord van de voorzitter van het kerkbestuur. "Daarin staat zwart op wit dat er geen gesprekken zijn geweest", aldus het raadslid. "Fake news noemen ze dat in Amerika."Schepen van Financiën (PRO) sprong mee op de kar van zijn partijgenoot en bevestigde dat het kerkbestuur niet op de hoogte is. De burgemeester was duidelijk not amused en noemde het een welles-nietes-spelletje. Schepen van Gezinsbeleid Mia Wyffels (Visie) kwam ook tussen. "Ik sprak met zowel de pastoor als iemand van het kerkbestuur en volgens beiden is het geen haalbare optie om in de pastorij een kinderopvang te voorzien", aldus de schepen. "Het kerkbestuur heeft andere plannen met het gebouw."