Wegversmalling in Kanegem schuift op om minder brokken te maken

© Wouter Meeus
Redactie KW

Het Tieltse stadsbestuur laat de wegversmalling in de omgeving van Vrije Basisschool De Wijzer in de Kanegemstraat wat opschuiven.

Het was Joris Tack (N-VA/Open VLD) die de kwestie aankaartte in de raad. Aanleiding is het feit dat al in beide rijrichtingen een flexibel paaltje, dat deel uitmaakt van de constructie, aan diggelen werd gereden. “De wegversmalling ligt er nochtans maar een half jaar”, zegt schepen Roos Tack (CD&V), die Kanegem opvolgt. “Vroeger lag op die plek een verkeersdrempel, maar die veroorzaakte bij elke passage van een voertuig zo veel lawaai dat omwonenden nauwelijks konden slapen.”

Rekening houden met fietsers

De wegversmalling is volgens de schepen een ideaal alternatief, áls de constructie in haar geheel een 30-tal centimeter naar de kant van de school zou opschuiven. Daarbij wordt uiteraard ook rekening gehouden met de veiligheid van de fietsers. “Vooral grote voertuigen kennen nu moeite om het obstakel te passeren, ook al omdat er vlakbij mag worden geparkeerd. Volgende week bekijken we de kwestie. We overwegen ook de voorrangsregeling om te keren.”

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier