Wegtracé nodig voor woonproject van Vivendo in Ruiselede

De huidige blokken van Vivendo, waar volgend jaar een nieuw project start. © Foto RV
Redactie KW

Op de gemeenteraadszitting in Ruiselede kwam het te realiseren woonproject van Vivendo in de Toekomstlaan in Ruiselede ter sprake. Daarvoor moet een ontwerp van wegtracé opgemaakt worden. De toegangsweg, de groenzones en de nutsleidingen worden dan gemeentelijke eigendom.

Vivendo dient de aanbevelingen van de gemeente op te volgen. De woningen en de garages, de actuele situatie, worden gesloopt en vervangen door twee woonblokken van elk vijf woningen. Geen garages meer, maar wel ruime parkings. Marnix Van Daele (Respect) fronste sceptisch de wenkbrauwen, omdat er geen overzichtsplan in het dossier stak. “We hebben er zelf nauwelijks eentje”, was de reactie vanuit het college, terwijl een exemplaar even werd opengevouwen. Waarop Van Daele zich denigrerend uitliet omdat ‘de digitalisering hier blijkbaar nog niet echt is doorgedrongen’.

Daarnaast kwam onder meer nog ter sprake dat de gemeente onderhands een tweetal percelen grond verkoopt: 92 ca in de Toekomstlaan voor de som van 5.980 euro en een afgeschafte buurtweg aan de Pietakkestraat van 1.430 m2 groot voor het aankoopbedrag van 12.627 euro.

(RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier