Weg tussen Rollegem-Kapelle en Sint-Eloois-Winkel wordt heraangelegd in asfalt

© ©2017 Jan STRAGIER
Redactie KW

De weg tussen Rollegem-Kapelle en Sint-Eloois-Winkel is al lange tijd een doorn in het oog van de gebruikers, voornamelijk voor de fietsers. De gemeente zocht al allerlei alternatieven, tot zelfs een bekisting van de beek ernaast toe. Maar niets bleek een goede oplossing.

Nu wil men deze weg wel beter en veiliger maken en daarvoor heeft men 1.298.000 euro veil. Op de weg zelf zouden, binnen het openbaar domein, enkele aanpassingen gebeuren zodat hij op de meeste plaatsen tot 6,30 m breed zou zijn, met een afgescheiden fietspad van 2,10 m breed. Nabij de garage dicht bij Sint-Eloois-Winkel zou er een kleine knik komen in de weg, zodat men zich bewust wordt dat men de dorpskom binnenrijdt.

Het beton van de huidige weg zal verbrijzeld worden en dienen als onderlaag voor het nieuwe asfalt. Het fietspad zal in beton aangelegd worden. De werken moeten klaar zijn tegen de bouwvakantie van volgende jaar.

Ook de Fabriekslaan en de Industrieweg in Ledegem worden aangepakt Hier mikt men op eind 2018 voor het einde van de werken. (LDE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier