Weg naar klavertje vier ligt al iets meer open in Oostende

Bart Tommelein rond de tafel met Wouter De Vriendt en Natacha Waldmann. © (Foto GLO)
Redactie KW

Groen-kopstukken Wouter De Vriendt en Natacha Waldmann zaten vandaag samen met Bart Tommelein (Open VLD). Het gesprek, dat anderhalf uur duurde, ging volgens de beide partijen over de inhoud.

“We hebben de tekst van Bart Tommelein gelezen en zullen ons daar nu over beraden”, zegt De Vriendt. “We hebben niet over een coalitie gesproken, maar over de inhoud. We willen eerst en vooral naar uitwegen zoeken, uit deze impasse.”

Is paarsgroen nog een optie? “Er zijn al een paar pogingen geweest, maar die zijn mislukt. Wat we nu willen, is snel gaan. Wij willen mee besturen en wij willen een positief vernieuwingsproject.” Wouter De Vriendt gaat nu met zijn bevindingen naar zijn achterban. Kan een partij als Groen wel besturen met N-VA? “Onze standpunten liggen op sommige vlakken erg uit elkaar, dat klopt. En dat gevoel overheerst nog altijd.”

Bart Tommelein was na afloop van het gesprek erg positief. “Het gesprek was heel goed”, zei hij. “Groen wil mij als burgemeester, dat hebben ze mij gezegd. Ik ga nog altijd voluit voor een vernieuwingsproject. Ik hoop dat we binnenkort met de vier partijen aan tafel kunnen zitten. Dat is nog geen coalitie, maar gewoon praten met elkaar. Het is tijd om los te komen van de discussie over links en rechts en het te hebben over de inhoud”, zei hij.

(GLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier