Waterproblemen bij urne-elementen op begraafplaats Oostrozebeke

De platte opstellingen liggen te diep verzonken in het gras, waardoor er water stroomt in de urnenkelder.


Het was oppositieraadslid Marleen Lefebre die de koe de bel aanbond. Volgens het raadslid is er op de begraafplaats in het centrum wat mis met de elementen om urnen op te plaatsen. De platte opstellingen liggen te diep verzonken in het gras, waardoor er water stroomt in de urnenkelder.

Technische dienst onderzoekt waterprobleem

Daardoor zijn ook de letters op de zwarte plaat niet meer leesbaar. Marleen Lefebre informeerde bij schepen van begraafplaatsen Jacques Goemaere hoe dit probleem zal worden aangepakt. Volgens de schepen zoekt de technische dienst voor een oplossing van het waterprobleem, zodat er geen water meer kan lopen in de urnenkelder.

Dat de dekplaten ietwat verzonken liggen heeft alles te maken met het onderhoud. Door de lagere ligging is de kans op schade beperkt als het gras gemaaid wordt. De belettering is een zorg voor de nabestaanden. In het politiereglement staat dat de gegraveerde letters achteraf wit moeten geschilderd worden. Wanneer de letters wit geschilderd zijn, blijven ze zelfs na een fikse regenbui leesbaar.

ar. Foto van elementen voor urnen zouden te diep

liggen.(CLY- foto Julien Cluyse)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.