Wateroverlast op nieuwe speelplein van Jonkershove: “Kinderen kunnen er verdrinken”

Op de gemeenteraad van Houthulst van donderdagavond kwam Julie Descheppere tussen over de wateroverlast op het nieuwe speelplein van Jonkershove. Volgens haar is er zelfs verdrinkingsgevaar voor de kinderen.

© TOGH

Het nieuwe speelplein in Jonkershove kampt met wateroverlast. Dirk Gheysen (onafhankelijke) had het eerder al eens aangekaart, maar nu zette Julie Descheppere (N-VA) het ook eens als extra punt op de agenda van de gemeenteraad. “Er werd een put gegraven waar vervolgens balken werden overgelegd waar de kinderen kunnen over lopen”, zei Julie Descheppere. “Maar in de put blijft altijd water staan. En niet een beetje. Dat is gevaarlijk. Kinderen kunnen al verdrinken in een halve meter water. Dat de kinderen vuil en nat zijn als ze van het speelplein komen, vind ik oké, maar het moet wel veilig blijven.”

Schepen van Jeugd Jeroen Vandromme (CD&V) was niet aanwezig op de gemeenteraad, dus nam collega-schepen Erik Verbeure (CD&V) namens hem het woord. “Die problemen waren ons ook al ter ore gekomen. Het is voorzien om deze zomer drainage aan te leggen. Zo zal de wadi ook sterker tot zijn recht komen. Concreet zullen we in de put begroeiing planten waardoor het water gemakkelijker de grond zal indringen.”

(TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.