Waregems schepencollege voorgesteld: “Voordeel dat we niet met andere partij moeten overleggen”

Het stadsbestuur dat vanaf 1 januari 2019 het beleid van Waregem in handen heeft: Pietro Iacopucci, Rik Soens, burgemeester Kurt Vanryckeghem, Jo Neirynck, Kristof Chanterie, Joost Kerkhove, Maria Polfliet, Philip Himpe en algemeen directeur van de stad Guido Delanghe. © DJW
Redactie KW

Burgemeester Kurt Vanryckeghem van CD&V, die op zondag 14 oktober opnieuw de absolute meerderheid haalde, stelde dinsdagmorgen het nieuwe schepencollege voor. Philip Himpe is het nieuwe gezicht in het college.

Opvallend is dat de bevoegdheden zoveel mogelijk werden samengevoegd, zodat het voor elk van de bestuurders makkelijker wordt om aan elkaar gelinkte dossiers die verschillende domeinen bestrijken ook beter op te volgen. Op het beleidsplan voor de komende jaren plus de begroting voor 2019 is het nog enkele maanden wachten. In de tweede en laatste gemeenteraad in december zal de afscheidnemende raad enkel een voorlopige begroting goedkeuren.

Eigenlijk zijn het op nieuwkomer Philip Himpe na allemaal dezelfde gezichten als van de voorbije zes jaar. Met uitzondering van Peter Desmet en Chantal Coussement, die de politiek vaarwel zeiden en met de bedenking dat er een schepenzetel minder is, zijn dit de schepenen: Rik Soens, Jo Neirynck, Pietro Iacopucci, Kristof Chanterie, Maria Polfliet, Philip Himpe en -toegevoegd als voorzitter van het Bijzonder Comité Sociale Zorg- Joost Kerkhove, die op die manier de zevende schepen is.

Burgemeester Kurt Vanryckeghem stelde het een zeer groot voordeel te vinden dat zijn partij met geen enkele andere partij een coalitie moet vormen. “Wij moeten vanaf begin volgend jaar met niemand overleggen van een andere beleidspartij. Op die manier kan de afwerking van de projecten direct verder gaan en staan meteen ook nieuwe realisaties en initiatieven op stapel. Dat scheelt op zijn minst een jaar met gemeenten en steden waar wel een (nieuwe) coalitie zal besturen en onderling eerst nog moet kennis maken met elkaar en daarbij eerst nog zal discussiëren over wat eerst aan de beurt komt en wat niet. Daardoor kunnen wij de continuïteit van het beleid in Waregem verzekeren.” (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier