Ward Vergote blijft burgemeester, Sherley Beernaert wordt eerste schepen in Moorslede

Van links naar rechts het nieuwe schepencollege in Moorslede: Benedikt Vallaey, Geert Vanthuyne, Sherley Beernaert, Ward Vergote, Nessim Ben Driss en Jurgen Deceuninck. © ©2018 Jan STRAGIER
Redactie KW

De bevoegdheden van het nieuwe schepencollege in Moorslede liggen vast. Burgemeester Ward Vergote (Visie) blijft op post. Sherley Beernaert (STERK) uit Slypskapelle wordt eerste schepen.

De nieuwe coalitie van Visie en STERK maakte vandaag de bevoegdheden van het nieuw schepencollege bekend. Visie blijft aan de macht, STERK is nieuw in de meerderheid. Burgemeester Ward Vergote (Visie) uit Dadizele blijft op post en wordt naast veiligheid bevoegd voor personeel, ICT, communicatie, dienstverlening, archief, secretariaat, aankoop en het gemeentelijk patrimonium.

Sherley Beernaert (STERK) uit Slypskapelle wordt eerste schepen. Haar bevoegdheden worden financiën, ruimtelijke ordening, milieu, huisvesting, energiebeleid, bevolking en burgerlijke stand. Schepen Geert Vanthuyne (Visie) ook uit Slypskapelle behoudt zijn bevoegdheden onderhoud en groenbeleid, waterlopen, riolerings- en waterbeleid, containerpark, dierenwelzijn, feestelijkheden en landbouw. Hij krijgt er openbare werken bij.

Ex-wielrenner Jürgen Deceuninck (STERK) uit Moorslede is jeugdtrainer van SV Moorslede. Hij wordt bevoegd voor jeugd, sport, onderwijs en mobiliteit. Nessim Ben Driss is de partijvoorzitter van VISIE. Hij baat op Dadizeleplaats tea-room en restaurant Marhaba uit. Hij woont ook in Slypskapelle en krijgt cultuur, toerisme, bibliotheek, economie en middenstand.

Benedikt Vallaey (STERK) uit Moorslede zetelt in januari voor de eerste keer in de gemeenteraad en wordt toegevoegd aan het schepencollege. Zijn bevoegdheden worden zorg, welzijn, senioren-, gehandicapten- en armoedebeleid, Noord-Zuid, gelijke kansenbeleid, werkgelegenheid en gezinsbeleid. Pol Verhelle (Visie) blijft geen schepen en wordt vanaf januari gemeenteraadsvoorzitter.

(EDB)