Ward Dierickx (N-VA Heuvelland) gaat op politiek pensioen

Ward Dierickx, Wieland De Meyer, Hilde Stragier en Bert Doise. © (Foto MD)
Redactie KW

Ward Dierickx verlaat na 7 jaar de gemeenteraad van Heuvelland om te genieten van een welverdiende rust. De Westouterse dokter was de vorige legislatuur OCMW-voorzitter en had zo een vaste stek in het Sociaal Huis van Wijtschate. “Ik was de eerste schepen met een bureau.”

Ward Dierickx had zich voorgenomen om nooit in de politiek te stappen en toch werd hij lijsttrekker voor de partij N-VA Heuvelland eind 2011. “Niet alleen Jean-Pierre Geelhand de Merxem had mij gevraagd voor zijn Gemeentebelangen maar ook Georges Declercq die mij kon overtuigen met het Vlaamse verhaal.” Vanaf 2012 werd Ward OCMW-voorzitter en realiseerde ondermeer het dorpsrestaurant en pakte de mobiliteit aan van de senioren met de Heuvellink, een dienst waarmee senioren zich konden verplaatsen binnen of buiten Heuvelland. Al die tijd was Ward een gedreven spreker ook het voorbije jaar toen hij in de oppositie zat.

Ook tijdens zijn laatste gemeenteraad pakte de N-VA’er nog een paar punten aan. Zo vroeg hij zich af waar de randparking in Westouter zou komen en of de VBS Westouter geen veiliger schoolomgeving verdient. “Als het in Nieuwkerke en De Klijte kan waarom dan niet in Westouter.” Het afscheidnemend gemeenteraadslid had ookeen vraag over oplaadpunten voor elektrische fietsen en hij sloot zijn betoog af met de vraag of de gemeente op de hoogte was van het “Bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk” , een programma van de Vlaamse overheid met als doel een concept van fietsroutenetwerk op te stellen.

Vanaf eind januari wanneer de eerste gemeenteraad van 2020 op het programma staat wordt Ward Dierickx opgevolgd door Carolien Ryde.

(MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.