Wanneer verhuist VK Dadizele?

© Foto JS
Redactie KW

De ambitieuze eersteprovincialer VK Dadizele verhuist op termijn in de buurt van het bufferbekken in de Moorsledestraat. Daar komt er ook een atletiekpiste. Dat viel woensdagavond te horen tijdens de gemeenteraad.

VK Dadizele heeft bij de gemeente Moorslede een aanvraag ingediend voor op de huidige locatie de tijdelijke plaatsing van een kleinschalige constructie van ongeveer veertig op acht meter. Daarin worden vier kleedkamers voorzien. Evenals toiletten en een kleine ruimte voor stockage.

VK Dadizele beschikt over een verouderde infrastructuur en mag van de Vlaamse overheid op dezelfde locatie geen nieuwe bouwen. Voorwaarde voor tijdelijke infrastructuur was, opgelegd door Ruimte Vlaanderen, het bewijs leveren dat de gemeente op een andere locatie bezig is voor een definitieve voetbalinfrastructuur. Dat bewijs werd geleverd en de gemeente Moorslede is bezig om de bestemming op deze locatie te wijzigen naar recreatief gebied.

Kunstgrasveld

De gemeenteraad keurde de startnota voor de opmaak van een ‘ruimtelijk uitvoeringsplan recreatie Dadizele’ goed. Groep a onthield zich tijdens de stemming. Rik Bekaert (Groep a) had heel wat bedenkingen. “Ik heb begrepen dat de nieuwe locatie er gaat komen via een investeringsfonds vanuit de club“, aldus Rik. “De huidige locatie in de Oliekotstraat is landbouwgrond die al jaren in gebruik is als recreatie. Wat gaat er gebeuren met het kunstgrasveld ? Het verwondert men dat men zal verhuizen naar nu nog landbouwgrond.”

“We hebben alle mogelijkheden geprobeerd om de huidige locatie in de Oliekotstraat te bevestigen, maar daar mag het niet“, aldus schepen van Ruimtelijke Ordening Pol Verhelle (Visie). “Die startnota is een lijvig document van 54 bladzijden en is verplicht. Tijdelijk gaat er een modulair systeem komen. Het gaat niet echt om containers. Dat systeem kan na afbraak worden verplaatst naar de nieuwe locatie.”

Andries Sioen (onafhankelijk) wilde weten wat men moet verstaan onder ‘tijdelijk’. “Ik kan er geen tijd op plakken“, aldus schepen Verhelle. Het kan in elk geval nog jaren duren.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier