Wandelgebied Blauwhuispark in Izegem wordt groter

© FM
Redactie KW

Het park rond kasteel Blauwhuis krijgt binnenkort een groter wandelgebied. Een tot nu toe afgesloten deel aan de achterkant van het park zal opengesteld worden voor het grote publiek.

Het park van tien hectare is sinds april 2017 toegankelijk voor alle inwoners, maar een groot deel achteraan bleef tot nu toe altijd afgesloten. “Dat deel wordt eigendom wordt van het Agentschap Natuur & Bos en zij zijn zelf vragende partij om het open te stellen”, vertelt groenschepen Caroline Maertens (N-VA). “Aanvankelijk waren we daar terughoudend in om bepaalde fauna en flora niet te verstoren, maar er kan een route uitgestippeld worden zonder dat die gehinderd worden. Zo ontstaat een nieuwe wandellus op het domein. Je zal in de toekomst het brugje aan de vijver kunnen opwandelen en in plaats van nu te moeten terugkeren zal je in de toekomst verder kunnen wandelen naar het achterste deel. Het wandelgebied wordt dus groter.”

Het park krijgt aan de voorkant ook een speelbos waar jongeren zullen kunnen ravotten. Op de gemeenteraad lag ook een nieuw parkreglement voor. Daaruit blijkt dat het Agentschap Natuur & Bos het bosbeheer over heel het domein voor zijn rekening neemt. Er is van hun kant ook interesse om de ijskelder achteraan het park zo in te richten dat er een vleermuizenpopulatie terecht in kan.

(VADU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier