VRT-journaliste Sofie Demeyer ruilt nieuwsdienst voor kabinet minister van Binnenlandse Zaken

Olaf Verhaeghe

VRT NWS-journaliste Sofie Demeyer die opgroeide in Oostkamp en Brugge, gaat aan de slag als woordvoerder van kersvers minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). Zo komt er na 28 jaar een einde aan haar journalistieke carrière.

Sofie Demeyer woont vandaag in Mariakerke bij Gent, maar groeide wel op in West-Vlaanderen. Ze is gekend bij de kijkers en luisteraars van VRT NWS als justitiejournaliste. Vooral bij de Kasteelmoord stond ze op de voorgrond, maar ook het onderzoek en proces rond Marc Dutroux, de moord op André Cools en de terreuraanslagen in ons land.

Vanaf volgende week ruilt ze echter de nieuwsdienst voor de Wetstraat en gaat ze aan de slag als woordvoerder van Annelies Verlinden, de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken voor CD&V. Sofie Demeyer kijkt naar eigen zeggen uit naar de nieuwe uitdaging, ze sluit hiermee een lang en belangrijk hoofdstuk van haar carrière af. “Ik werk al sinds mei 1992 voor de VRT. Eerst als redactiemedewerker bij Radio 2 Oost-Vlaanderen en daarna meer dan 21 jaar als journalist bij het Journaal. Meer dan 28 jaar dus. Het is daarom met pijn in het hart dat ik dit huis van vertrouwen verlaat. Maar zo’n kans om eens aan de andere kant van het nieuws te kunnen staan, wil ik me niet laten ontglippen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.