Vroegere pastoriewoning in Oostvleteren verkocht voor 333.000 euro

De pastoriewoning van Oostvleteren werd verkocht aan een gezin uit Staden. (foto RVL)
Redactie KW

Op de gemeenteraad van woensdagavond werd de verkoop van de voormalige pastoriewoning van Oostvleteren afgerond. Er werd ook bevestigd dat er een speelpleintje komt in de nieuwe verkaveling in Westvleteren.

De pastoriewoning van Oostvleteren werd gekocht door een gezin uit Staden voor 333.000 euro. “De schattingsprijs, en dus de minimale verkoopprijs, was bepaald op 275.000 euro”, aldus burgemeester Stephan Mourisse (LVP). “Wij werkten samen met een firma die hiervoor immokantoren aanschreef. Uiteindelijk probeerden 21 immokantoren de pastorie te verkopen. Wij hadden eigenlijk wel gehoopt op 350.000 euro, maar alle immo- en andere kosten van de transactie zijn ten laste van de kopers. Dus krijgen wij eigenlijk toch onze verhoopte prijs.”

Op vraag van raadslid Franky Pluym (Vleteren Actief) bevestigde de burgemeester dat er een speelpleintje komt in de nieuwe verkaveling in Westvleteren, die nu nog in volle ontwikkeling is. En dat er naast het KSA-lokaal een ruimte komt voor de mountainbikers.

Parking De Zonnegloed

Er kwamen erg veel klachten omdat bezoekers van het dierenopvangcentrum De Zonnegloed parkeren langs het tweesporenpad. Daardoor kunnen bussen en landbouwvoertuigen soms niet meer passeren. Daar kwam een tijdelijk parkeerverbod langs en op de bermen van het tweesporenpad tussen de Kasteelweg en de Reningestraat, dat nu permanent verlengd wordt. “Het is niet de taak van de gemeente om te zorgen voor parking voor een privaat initiatief, dat we echter wel genegen zijn. We kunnen wel de parking van de gemeentelijke parkbegraafplaats laten gebruiken en eventueel kan men pendelbusjes inleggen”, aldus de burgemeester.

Trouwen is nu ook mogelijk buiten, op het domein van De Sceure, waar de nieuwe trouwzaal komt. Al drie koppels verkozen om te plechtigheid buiten te laten plaatsvinden. Oppositiepartij Vleteren Actief stelde voor om de presentiegelden van de gemeenteraden die niet doorgingen omwille van corona (samen 4.050 euro) weg te schenken in bonnen voor de armoedebestrijding. “Door corona hebben wij minder inkomsten, door bijvoorbeeld verhuur van infrastructuur, en meer kosten door de aankoop van handgel, plexiglas en mondmaskers”, reageerde de burgemeester. “Maar toch zullen we jullie initiatief steunen.”

De volgende gemeenteraad vindt plaats op woensdagavond 28 oktober. (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier