Voorzitter gemeenteraad Lendelede wijst schepen van Financiën (onrechtstreeks) terug

Redactie KW

Toen schepen van Financiën Rudy Rommens het doorsturen van een lijstje met besparingen naar de oppositiepartijen overbodig vond, nam voorzitter Pedro Ketels het woord en zei dat het schepencollege dat wel zou doen.

Oppositiepartijen Samen voor Lendelede, N-VA en Jong-Lendelede vragen al een tijdje aan het gemeentebestuur meer informatie over mogelijke besparingen en willen daarin zelfs meehelpen via een werkgroep. “Uit de rekening 2013 blijkt dat Lendelede wel degelijk bespaart”, zei financieschepen Rudy Rommens (CD&V). “De lange termijnschulden zijn in één jaar met 2 miljoen euro gedaald. We moeten nu alles op lange termijn bekijken. Extra vergaderingen met de oppositiepartijen vind ik niet nodig. We moeten niet vergaderen om te vergaderen!”

Lijstje

Francis Bonte (Samen voor Lendelede) en ook N-VA en Jong-Lendelede vinden het jammer dat ze zo weinig informatie krijgen over die rekening. “Kunt u ons een lijstje doorsturen met de geplande besparingen”? vroeg Francis Bonte, daarin gevolgd door de andere fractieleiders.

“Die besparingen worden voortdurend aangepast en we kunnen toch honderden documenten regelmatig beginnen doorsturen naar de fracties”, repliceerde Rudy Rommens. “Iedereen krijgt de nodige info in de gemeenteraad.”

De oppositie bleef aandringen tot voorzitter Pedro Ketels (CD&V) het woord nam. “We zijn allemaal volwassen mensen en we willen allemaal het beste voor Lendelede”, zei hij. “We zullen die besparingsdocumenten overmaken aan de fractieleiders van de oppositie.” Burgemeester Carine Dewaele stond 100 procent achter de woorden van de voorzitter en riep ook nog eens op tot constructieve samenwerking.

Een wijze beslissing die een boel onnodige discussies vermijdt en toch ook een vingerwijzing naar de schepen van Financiën dat communicatie ook op een andere manier kan.

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier