Voorzitter en secretaris stappen op bij N-VA Kortrijk

Geo Verstichel en Marniek De Bruyne. © JVGK
Axel Vandenheede

Geo Verstichel en Marniek De Bruyne stappen op bij N-VA Kortrijk. Zij waren respectievelijk voorzitter en secretaris.

Geo Verstichel (63) was de voorbije drie jaar voorzitter van de Kortrijkse afdeling en gooit naar eigen zeggen ontmoedigd de handdoek in de ring. “Ik neem met pijn in het hart afscheid, maar ik kan niet meer”, zegt hij. “Ik voelde dat het na Steve Vanneste en Catherine Waelkens mijn beurt was om bij het groot huisvuil te worden gezet. Daarom heb ik zelf de beslissing genomen om te stoppen.”

“Maar ik kom terug, dat is zeker”, aldus nog Geo, die benadrukt dat hij geen rancune heeft tegenover N-VA. “Met evenveel inzet en met een eerlijk gezelschap. Ik zal me blijven inzetten voor het Lokaal Alternatief Kortrijk, een vzw die zich inzet voor mensen met een beperking, en er staan nog twee projecten op stapel.”

“In 2018 willen we er wel staan als partij”

Een van die projecten is de opstart van een nieuwe politieke beweging in Kortrijk. Dat doet Geo Verstichel samen met Marniek De Bruyne, die tot heel recent secretaris was van N-VA Kortrijk en intussen ook de partij heeft verlaten. “Het wordt een partij voor Kortrijk en voor de burger”, vertelt Marniek, die twaalf jaar lid was van N-VA. “Eerst in Roeselare, dan in Kortrijk. Net als Geo kan ik de manier van werken niet meer aanzien. De fractie luistert nooit naar het bestuur, er is geen enkele vorm van overleg mogelijk. Met die nieuwe politieke beweging willen we er voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 wel staan als partij.”

Nieuwe voorzitter?

Dominique Vanbossele, de vrouw van Geo Verstichel die in de Kortrijkse OCMW-raad zetelt, blijft trouwens op post. “Ik heb een beslissing voor mezelf genomen, niet voor mij en mijn echtgenote”, legt Geo uit. “Zij heeft intussen met OCMW-voorzitter Philippe De Coene gesproken en zij zal blijven zetelen voor N-VA.”

Wie de nieuwe voorzitter van N-VA Kortrijk wordt, is nog niet geweten. In maart vinden er sowieso verkiezingen plaats. De fractie van N-VA Kortrijk moet bovendien nog altijd een vervanger zien te vinden voor Catherine Waelkens, die haar ontslag gaf als schepen. De naam Kelly Detavernier, huidig fractieleider, circuleert het meest als potentiële vervanger.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier